Blitz Ronde 3

Op vrijdag 23 juni stond de derde en laatste ronde van de blitz op het programma. Benjamin, Ruben en Yen waren de favorieten om het tornooi te winnen. Maar zoals steeds was het uitkijken naar de outsiders zoals Glenn, Olivier, Maarten, Michaël en Thomas.

Nadat de favorieten de eerste ronde doorkwamen zonder kleerscheuren, stond er in de tweede ronde onmiddellijk de topper tussen Benjamin en Yen op het programma. Benjamin won de partij waardoor Yen al na twee partijen op achtervolgen was aangewezen. Ook in de derde ronde stonden er twee toppers op het programma. Daarin namen Benjamin en Olivier het tegen elkaar op en ook Michaël en Yen moesten elkaar bekampen. Beide partijen eindigden op remise waardoor er niets veranderde aan de kop van het klassement. De toppers volgden elkaar in sneltempo op. In de vierde ronde moesten Benjamin en Ruben het tegen elkaar opnemen net zoals Yen en Maarten. Zowel Yen als Benjamin trokken aan het langste eind. In de vijfde ronde moesten Benjamin en Michaël het tegen elkaar opnemen, terwijl ook Yen en Ruben het tegen elkaar moesten opnemen. Yen trok aan het langste eind maar leider Benjamin kwam niet verder dan remise tegen Michaël, waardoor het verschil tussen Benjamin en Yen gereduceerd werd tot een half punt. Voor Ruben en Maarten was de titel bijna ongrijpbaar geworden. Maarten had deze ronde verloren van Glenn en verloor in de volgende van Benjamin, terwijl Ruben net verloren had van Yen en in de volgende ronde verloor hij van Michel. Net voor de helft van het tornooi vond Ruben weer wat aansluiting met de top drie door zijn partij tegen Michaël te winnen. Halverwege het tornooi stond Benjamin aan de leiding met een half punt voor op Yen en anderhalf punt op Michaël, die onderweg nog een half punt had laten liggen tegen Gaitan.

In de tweede helft van het tornooi kon Maarten de aansluiting met de top drie niet maken want hij verloor van MichaĆ«l en daarmee ging de spanning ook wat uit het tornooi. Omdat alle toppers al gespeeld waren, kreeg de top drie haalbare kaarten voorgeschoteld. Michaël liet dan wel nog een halfje liggen tegen Thomas maar voor de rest won de top drie al zijn resterende partijen! Zo wint Benjamin het tornooi voor Yen, die een half punt minder had. Michaël werd derde op twee punten van Benjamin.

In het eindklassement is Yen de winnaar. Hij heeft vier punten voorsprong op Michaël. Steven vervolledigt de top drie. Proficiat aan de kampioen!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël