Clubkampioenschap Ronde 1

Op vrijdag 22 september ging het clubkampioenschap opnieuw van start. In de Masters lijken Tijs, Yen en Benjamin de grootste titelkandidaten. Tijs is de titelverdediger maar miste zijn start. Hij moest het opnemen tegen nieuwkomer Hendrik en hij slaagde erin om de titelverdediger meteen een nederlaag aan te smeren. De andere twee favorieten moesten het tegen elkaar opnemen. Na een weinig opwindende partij werden de punten gedeeld. Tot slot moesten ook Ruben en Thomas elkaar bekampen. Nadat Thomas slecht uit de opening was gekomen, kon hij geen vuist meer maken en verloor hij de partij. Zo staan Hendrik en Ruben samen aan de leiding met een half punt meer dan Benjamin en Yen.

In de promotie reeks lijken Hekuran, Joachim en Olivier de grootste kanshebbers op de titel. Hekuran zijn partij was uitgesteld. De andere titelkandidaten lieten al onmiddellijk punten liggen. Joachim deelde de punten met Karel en ook Olivier speelde remise tegen Willy. Tot slot deelden ook Tom en Wim de punten met elkaar. Zo staat bijna iedereen aan de leiding na de eerste ronde.

In de runners up lijken jeugdspeler Dimitri en Oleg de grootste kanshebbers op de titel. Dimitri toonde onmiddellijk wat hij in zijn mars heeft door Cedric te verslaan. Oleg zijn partij was uitgesteld. Ook Guido nam een goede start. Hij versloeg namelijk Patrick. Tot slot deelden Roel en Luc de punten. Zo staan Dimitri en Guido samen aan de leiding. Ze hebben een half punt meer dan Roel en Luc.

In de open reeks lijken Gaitan en Serge de grootste kanshebbers op de titel. In de eerste ronde kwam enkel Serge in actie. Hij stond lange tijd gewonnen tegen nieuwkomer Erik maar toen hij enkele schaakjes verkeerd ophief, ging hij toch de boot in. Alle andere partijen waren uitgesteld. Zo staat Erik alleen aan de leiding.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël