Clubkampioenschap Ronde 10

Op vrijdag 17 januari stond de tiende en tevens eerste ronde van de terugronde op het programma. In deze ronde werden er echter heel wat partijen uitgesteld.

Zo werden er in de promotiereeks maar liefst drie partijen uitgesteld. Patrick en Willy profiteerden hiervan om hun partij van de heenronde in te halen. Na een hevige strijd besloten de spelers om de punten te delen. Met deze puntendeling is Patrick eindelijk verlost van de nul maar blijft hij op de laatste plaats staan. In de enige partij van deze ronde namen leider Joachim en Luc het tegen elkaar op. Joachim kwam bijna gewonnen uit de opening en maakte het nadien ook af. Zo vergroot Joachim voorlopig zijn voorsprong op de achtervolgers tot twee punten.

In de Masters is Tijs de nieuwe leider geworden ten koste van Benjamin. Hij deed dit door zijn partij tegen Dimitri te winnen, terwijl Benjamin zijn partij werd uitgesteld. In de andere partij won Michaël zijn partij tegen Karel nadat hij een eindspel met een pionnetje meer tot een goed einde bracht. Dankzij deze overwinning beent Michaël Dimitri bij op de derde plaats.

In de runners-up kwam de top twee in actie. Alex was de ongeslagen leider in deze reeks en hij zette 2020 in zoals hij 2019 was geƫindigd met een klinkende overwinning. Danny verdedigde zich nog kranig maar uiteindelijk moest hij toch het onderspit delven tegen het jeugdig geweld. Zijn dichtste achtervolger Tristan blijft in zijn spoor (al is dat al op twee punten) nadat Tristan zijn partij tegen Luc winnend afsloot.

In de Open reeks won Raymond van Jean-Pierre. In een evenwichtige partij blunderde Jean-Pierre en liet hij zich pardoes mat zetten. Zo mist Jean-Pierre de aansluiting met de top van het klassement. Jean-Pierre klimt zo op naar de buik van het klassement. Tot slot was Benny bye.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël