Clubkampioenschap Ronde 2

Op vrijdag 29 oktober stond de twee ronde van het clubkampioenschap op het programma. Daarin toonden de jeugdspelers dat ze heel wat in hun mars hebben. In de runners up behaalde Dimitri het maximum van de punten nadat hij zijn partij tegen Oleg won. Ook de manier waarop hij won mocht gezien worden. Hij kwam een stuk achter tegen twee verbonden vrij pionnen. Ook Oleg had een vrijpion maar op het ogenblik dat hij kon promoveren had Dimitri al een mooi matnet met koning, pion en loper gebreid. Joran, de tweede jeugspeler in deze reeks, is opgeklommen naar de derde plaats nadat hij een vroege blunder van Guido genadeloos wist af te straffen. De partij tussen Luc en Cedric kende wisselende kansen maar uiteindelijk was het Luc die aan het langste eind trok. Tot slot wist ook Patrick zijn partij tegen Roel te winnen, na een mooie mataanval. Zo staat Dimitri alleen aan de leiding met het maximum van de punten. Hij heeft een half punt voorsprong op Luc. Joran, Guido en Patrick volgen op een punt.

In de Masters moesten de jeugdige spelers en broers Benjamin en Hendrik het tegen elkaar opnemen. Na een mooie en spectaculaire partij deelden ze de punten. Yen won zijn partij van Michaël nadat deze een foutje maakte in de opening en zo een pion verloor. Daarna probeerde Michaël nog vanalles maar hij kon de nederlaag niet afwenden. Tot slot deelden ook Thomas en Glenn de punten, nadat de partij de ganse tijd in evenwicht was gebleven. Zo delen Hendrik en Yen nu de leiding. Ze hebben een half punt voorsprong op Benjamin en Ruben.

In de open reeks kenden de jeugdspelers wisselend succes. Luca won zijn partij van Benny nadat hij een blunder van Benny genadeloos afstrafte. Gaitan was minder succesvol. In zijn partij tegen Serge blunderde hij waardoor hij materiaal verloor. Daarna probeerde hij nog om terug te vechten maar Serge gaf de overwinning niet meer uit handen. De (verrassende?) leider in deze reeks is nieuwkomer Erik. Hij won zijn partij van Bjorn nadat deze zijn opening niet al te katholiek had behandeld. Tot slot won ook Stefaan zijn partij van Kathleen. Zo is Erik alleen leider met het maximum van de punten. Hij heeft een punt voorsprong op Luca, Stefaan en Serge.

In de promotiereeks is Olivier de nieuwe leider nadat hij zijn partij tegen Karel won na een mooie koningsaanval. Al leek Karel net iets te vroeg op te geven. In de andere partij deelden Luc en Tom de punten. Zo is Olivier alleen leider. Hij heeft een half punt voorsprong op Tom.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël