Clubkampioenschap Ronde 3

Op vrijdag 6 oktober stond de derde ronde van het clubkampioenschap op het programma. Omdat deze ronde samenviel met het feest voor Guido zijn vijfenzestigste verjaardag waren heel wat partijen uitgesteld.

In de Masters speelden enkel Michaël en Thomas tegen elkaar. Veel gebeurde er niet want de partij eindigde al snel op remise. Door deze puntendeling blijven Thomas en Michaël wel in de onderste regionen vertoeven.

In de promotiereeks moesten Joachim en Luc het tegen elkaar opnemen. Daarin toonde Joachim zich de beste en dankzij deze overwinning beent bij Olivier bij aan de kop van het klassement. Ook Karel en Wim namen het tegen elkaar op. In een boeiende partij offerde Wim een stuk. Hij kreeg aanval maar Karel kon de aanval uiteindelijk afslaan en zijn stuk voorsprong houden. Karel leek nu op de winst af te stevenen maar Wim maakte het Karel behoorlijk moeilijk, zo moeilijk zelfs dat hij vrede moest nemen met remise. Zo staan Olivier en Joachim samen aan de leiding. Ze hebben een half punt meer dan Tom, Karel en Wim.

In de runners up heeft Oleg de nul van de tabellen geveegd. Hij deed dit door zijn partij tegen Cedric te winnen. Dankzij zijn overwinning klimt Oleg naar de derde plaats. Cedric daarentegen blijft de rode lantaarn.

In de Open reeks heeft Stefaan Erik bijgebeend aan de kop van het klassement. Hij deed dit door zijn partij tegen Benny te winnen. Erik en Stefaan hebben een punt voorsprong op Luca en Serge.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël