Clubkampioenschap Ronde 6

Op vrijdag 17 november stond de zesde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Open reeks is er een samensmelting gebeurd aan de top van het klassement. Leider Stefaan verloor zijn partij van de derde in het klassement Luca. Luca bouwde een sterke aanval op en kon die ook mooi afronden. Zo komt Luca terug tot op een punt van Stefaan. Erik profiteerde optimaal van het puntenverlies van Stefaan. Hij won zijn partij van Benny en komt daarmee op gelijke hoogte van Stefaan. Serge liet dan weer de kans liggen om tot op een punt van het leidersduo te komen. Hij raakte niet verder dan remise tegen Kathleen en volgt op anderhalf punt. Het zal hier een spannend kampioenschap zijn!

In de Masters maakte leider Hendrik een uitschuiver tegen Michaël. Hij blunderde in de opening een kwaliteit weg waarna ook zijn partij verloren ging. Benjamin kon onvoldoende profiteren van het puntenverlies van Hendrik. Hij moest vrede nemen met remise tegen Thomas nadat hij een pion had geblunderd. Yen en Ruben profiteerden wel optimaal van het puntenverlies van Hendrik. Yen won de topper tegen Tijs nadat hij een beter toreneindspel tot een goed einde bracht. Ruben versloeg dan weer Glenn. Na het winnen van een pion kon Ruben het eindspel met elk een toren en een loper tot een goed einde brengen. Zo staan Yen en Ruben samen aan de leiding. Ze worden op de hielen gezeten door Benjamin en Hendrik die een half punt minder hebben.

In de promotiereeks deed Luc een goede zaak. Hij won zijn partij in het eindspel tegen Karel en klimt daarmee op naar de tweede plaats. Hij volgt op een half punt van leider Tom, die in de topper tegen Joachim, remise speelde. Tot slot deelden ook Olivier en Wim de punten. Zo staat Tom aan de leiding. Hij heeft een half punt meer Olivier, Luc en Joachim.

In de runners up verloor leider Dimitri van Patrick. In een spannende partij waarbij beide spelers voor de aanval kozen, toonde Patrick zich de betere. De dichtste achtervolger Guido kon echter niet profiteren van het puntenverlies van Dimitri. Hij raakte zelf niet verder dan remise tegen Roel. Zo blijft Dimitri leider maar hij ziet zijn voorsprong op Guido slinken tot anderhalf punt.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël