Clubkampioenschap Ronde 7

Op vrijdag 1 december stond de zevende en tevens laatste ronde van de heenronde op het programma.

In de Masters kroonde Ruben zich tot herfstkampioen. Hij deed dit door zijn partij te winnen tegen Michaël. Daarmee haalt hij een score van zes op zeven. Yen blijft tweede nadat hij zijn partij won tegen Glenn, al stond Glenn veel beter. Ruben en Yen zonder zich wat verder af van de rest want de achtervolgers lieten punten liggen. Benjamin verloor zijn partij van Tijs, terwijl Hendrik dan weer niet verder geraakte dan remise tegen Thomas. Zo wordt Hendrik alleen derde maar hij volgt al op twee punten van Ruben en lijkt de titelstrijd er een te worden tussen Ruben en Yen.

In de promotiereeks heeft Joachim zijn leiderspositie verstevigd. Hij won namelijk zijn partij tegen Willy nadat deze blunderde. Zijn dichtste achtervolgers Tom en Olivier zien Joachim verder weglopen nadat ze onderling de punten deelden in een weinig opwindende partij. Onderaan het klassement heeft Wim een goede zaak gedaan. Hij won zijn partij van Luc en laat zo de rode lantaarn aan Hekuran en Karel, die onderling de punten deelden. Ook Willy bevindt zich in de gevarenzone.

In de runners up ziet Dimitri zijn dichtste achtervolger Patrick weer wat dichterbij sluipen. Dimitri raakte na een spannende partij niet verder dan remise tegen Joran, terwijl Patrick zijn partij tegen Oleg wist te winnen. Zo bedraagt het verschil tussen de nummers één en twee amper een half punt. Guido blijft derde nadat hij remise speelde tegen Luc maar zijn achterstand op leider Dimitri bedraagt al anderhalf punt.

In de Open reeks springt Serge naar de derde plaats na een overwinning tegen Benny. Ook Gaitan krijgt weer aansluiting met de top nadat hij zijn partij tegen Kathleen won. De topper tussen de twee leider Erik en Stefaan werd uitgesteld.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël