Interclub Ronde 1

Op zondag 24 september stond de eerste ronde van de interclub op het programma. Geen enkele ploeg kon echter winnen. Drie maal werd gelijk gespeeld en twee maal werd er verloren.

KOSK 1 kreeg het bezoek van Hoboken 1. Op papier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat bleek ook zo te zijn aan de borden. Steven bracht KOSK 1 op voorsprong maar Hoboken 1 bracht de stand terug in evenwicht nadat Mehdi blunderde. Gert-Jan bracht KOSK 1 terug op voorsprong maar daarna volgden nederlagen van Dag en Ruben. Nadat Stephane de punten had gedeeld met zijn tegenstander lag het lot van de ploeg in de handen van Rabah en Benjamin. Rabah moest helaas de duimen leggen waardoor het kalf verdronken was. Benajmin kon zijn gewonnen stelling nog mooi afwerken. Zo verliest KOSK 1 met 3,5 – 4,5 van Hoboken 1. Daardoor staat KOSK 1 op de acthste plaats.

KOSK 2 kreeg het bezoek van KISK 1. Ook hier waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Erwin bracht KOSK 2 op voorsprong. Nadat Glenn zijn partij verloor hingen de bordjes terug gelijk. Daarna volgden remises van Michael (in een slechtere stelling) en Yen (in een betere stelling). Nadat Igor zijn partij verloor, moest Tijs zijn partij winnen. Helaas slaagde hij daar niet in. Zijn partij werd beslecht met eeuwig schaak. Zo verliest KOSK 2 met 2,5-3,5 van KISK 1. Daardoor staat KOSK 2 op de negende plaats.

KOSK 3 kreeg het bezoek van KISK 2. Jeugdspeler Dimitri kende geen goede middag. Nadat hij een foutje maakte, verloor hij al snel zijn partij. Rudy kon de stand terug in evenwicht brengen nadat zijn tegenstander een incorrect stukoffer speelde. Daarna kwam KOSK 3 op voorsprong nadat Tom een verloren positie nog wist te winnen. Helaas moest KOSK 3 tevreden zijn met 2-2 want Wim verloor zijn partij. Zo speelt KOSK 3 dus 2-2 gelijk tegen KISK 2. Daardoor staat KOSK 3 op de zevende plaats.

KOSK 4 kreeg het bezoek van LSV – Chesspirant 2. Michaël bracht KOSK 4 op voorsprong na een mooie offerpartij. Brian wilde de stelling ook tactisch maken maar helaas draaide dit in zijn nadeel uit. Brian verloor zijn partij waardoor de stand terug in evenwicht stond. Thomas en Frederik namen daarna nog maar weinig risico en deelden allebei de punten met hun tegenstander. Zo speelt KOSK 4 dus 2-2 gelijk tegen LSV – Chesspirant 2. Daardoor staat KOSK 4 op de zevende plaats.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van KISK 3. KOSK 5 kwam al snel op achterstand na een nederlaag van Bjorn. Gaitan kon de scheve situatie terug rechtzetten met een overwinning. Daarna kon Luc Pierloot KOSK 5 op voorsprong brengen maar ondertussen was Luc Vandevelde in een verloren eindspel terech gekomen. Zo speelt KOSK 5 dus 2-2 gelijk tegen KISK 3. Daardoor staat KOSK 5 op de zevende plaats.

De volgende gaat door op zondag 1 oktober 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël