Interclub Ronde 2

Op zondag 1 oktober stond de tweede ronde van interclub op het programma. Daarin bleek dat enkele KOSKers over een grote konijnenpoot beschikten.

De eerste konijnenpoot was voor Thomas. Hij speelde op het eerste bord van KOSK 4, die KGSRL 6 bekampte. Hij kwam een kwaliteit achter, waardoor de andere Gent spelers remise voorstelden. Frederik nam het wegens tijdsgebrek aan maar Roel en Michaël wachtten nog af. Toen was het tijd voor Thomas zijn konijnenpoot. Na een blunder van zijn tegenstander won hij een toren en de partij, waarna Roel en Michaël met plezier het remise voorstel van hun tegenstanders aanvaardden. Zo wint KOSK 4 dus met 1,5-2,5 van KGSRL 6. Door deze overwinning klimt KOSK 4 naar de vierde plaats.

Bij KOSK 2 had Tijs zijn konijnenpoot mee. KOSK 2 speelde ook in Gent. Zij bekampten er KGSRL 3. De strijd begon gelijk met remises van Yen en Erwin. Daarna kwam KOSK 2 op achterstand na een nederlaag van Glenn. Michael kon de stand terug in evenwicht brengen maar na een nederlaag van Igor stond KOSK 2 opnieuw op achterstand. Het lot van de ploeg lag in handen van Tijs maar zijn stelling zag er zeer slecht uit want hij stond vier pionnen achter. Gelukkig was zijn tegenstander zo vriendelijk om een toren te blunderen. Zo speelt KOSK 2 dus 3-3 gelijk tegen KGSRL 3. Ondanks dit gelijk spel zakt KOSK 2 naar de negende plaats.

Ook KOSK 1 moest in Gent spelen. Zij bekampten KGSRL 2 en hier was het Stephane die zijn konijnenpoot mee had. Na een remise van Alex bracht Steven KOSK 1 op voorsprong. Deze voorsprong hield echter niet lang stand want Ruben verloor zijn partij. Daarna volgde nog een remise van Mehdi en bracht Gert-Jan KOSK 1 terug op voorsprong. Opnieuw kwam Gent langszij nadat Benjamin zijn partij verloor. Toen ook Rabah zijn partij verloor lag het lot van KOSK 1 in de handen van Stephane. Zijn partij was al in het eindspel gekomen en het leek erop dat hij zou moeten vechten om nog remise te halen. Stephane deed echter beter en slaagde er in om de partij nog te winnen. Zo spelen KGSRL 2 en KOSK 1 4-4 gelijk. Ondanks dit gelijk spel zakt KOSK 1 naar de tiende plaats.

KOSK 3 moest het  opnemen in en tegen Tielt 1. Daar bracht Dimitri KOSK 3 op voorsprong. Rudy slaagde erin om de score te verdubbelen en toen Wim remise speelde tegen een plaatselijk jeugdtalent was de overwinning binnen. Tom en zijn tegenstander vochten nog tot 20u voor het laatste punt maar deelde uiteindelijk de punten. Zo wint KOSK 3 met 1-3 van Tielt 1. Dankzij deze overwinning klimpt KOSK 3 naar de derde plaats.

Tot slot moest ook KOSK 5 het opnemen tegen Tielt 2. Daar kwam KOSK 5 op achterstand na een nederlaag van Benny. Cedric kon de stand terug in evenwicht brengen en na een remise van Bjorn, lag het lot van de KOSK 5 in de handen van Luc. De konijnenpoten waren uitgewerkt want Luc verloor zijn partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 2,5-1,5 van Tielt 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de negende plaats.

De volgende ronde vindt plaats op 22 oktober 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël