Interclub Ronde 4

Op zondag 19 november stond de vierde ronde van de interclub op het programma. Daarin moesten KOSK 3 en KOSK 5 op bezoek bij de buren uit Bredene.

KOSK 3 nam het op tegen Bredene 1. Deze confrontatie begon niet te best, want na een nederlaag van Rudy stond KOSK 3 0-1 achter. Tom kon de bordjes echter terug in evenwicht brengen door te stunten tegen een speler die 400 elo punten meer had! Op bord drie en vier speelden respectievelijk Dimitri en Wim. Beide raakten niet verder dan remise. Zo eindigt deze derby op een 2-2 gelijk spel. Ondanks dit gelijk spel zakt KOSK 5 naar de vijfde plaats.

KOSK 5 moest het opnemen tegen Bredene 2. Hier begon de derby met twee remises. Luc, op het eerste bord, en Bjorn, op het derde bord, deelden de punten met hun tegenstander. Daarna kwam KOSK 5 op achterstand nadat Benny zijn partij verloor van Kathleen. Cedric kon echter nog een gelijk spel uit de brand slepen door zijn partij te winnen. Zo eindigt ook deze derby op een 2-2 gelijk spel. Door dit gelijk spel blijft KOSK 5 op de vijfde plaats.

Met de andere ploegen verliep het minder goed. Zo moest KOSK 1 het opnemen tegen Temse 1, een rechtstreekse concurrent voor de degradatie. Het duel begon gelijk opgaand na remises van Rabah en Yen. Daarna liep het echter volledig verkeerd want Gert Jan, Dag, Hendrik en Ruben verloren achtereenvolgens hun partij. Steven en Benjamin sleepten nog een remise uit de brand maar dit was slechts een doekje tegen het bloeden. Zo verliest KOSK 1 dus met 2-6 van Temse en zakken ze naar de elfde plaats wat tevens een degradatie plaats is.

KOSK 2 moest op bezoek bij MSV 1. Ook hier begon het duel met gelijk opgaand na een remise van Glenn. Helaas verloren Erwin, Luc en Michael hun partij. Thomas en Tijs konden de schade nog wat beperken. Thomas deelde de punten met zijn tegenstander (in een beter eindspel). Tijs daarentegen melkte zijn beter eindspel goed uit. Zo verliest KOSK 2 dus met 4-2 van MSV 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de elfde plaats wat tevens een degradatie plaats is.

Tot slot moest KOSK 4 het opnemen tegen MSV 2. KOSK 4 kwam op achterstand nadat Roel een stuk blunderde. Toen Brian hetzelfde deed en Frederik remise overeen kwam met zijn tegenstander was de nederlaag al een feit. Michaël speelde nog lang door maar na een blunder moest ook hij het onderspit delven. Zo verliest KOSK 4 dus met 3,5-0,5 van MSV 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de achtste plaats.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 3 december 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël