Interclub Ronde 5

Op zondag 3 december stond de vijfde ronde van de interclub op het programma. Daarin wist KOSK 1 voor het eerste te winnen.

KOSK 1 nam het in deze ronde op tegen Wachtebeke 2. De confrontatie begon met drie vrij snelle remises van Rabah, Benjamin en Yen. Dit waren echter de enige punten die Wachtebeke 2 in de wacht wist de slepen. Nadien volgden namelijk nog overwinningen van Kevan, Ruben, Tijs, Steven en Gert-Jan. Zo wint KOSK 1 dus met 6,5-1,5 van Wachtebeke 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 1 naar de tiende plaats.

KOSK 2 moest het opnemen tegen Roeselare 1 en had de punten broodnodig. Deze confrontatie begon goed met een overwinning van Frederik. Nadien kwam Roeselare 1 op voorsprong nadat Thomas en Werner hun partijen verloren. Na een remise van Alex bracht Michaël KOSK 2 terug op gelijke hoogte na een winstpartij. Daarna had Michael het lot van de ploeg in zijn handen. In zijn partij kwam hij een toren voor maar hij taxeerde de tegenkansen verkeerd waardoor hij alsnog in het zand beet. Zo verliest KOSK 2 met 2,5-3,5 van Roeselare 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de laatste plaats en loert het degradatie spook om de hoek.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Knokke 1. KOSK 3 kwam hier op voorsprong nadat Hekuran zijn tegenstander een stuk blunderde. Dimitri kon snel daarna de punten verdubbelen. De twee resterende Knokke spelers zagen het daarna niet meer zitten waarna ze remise voorstelden. Glenn en Rudy aanvaardden het voorstel waardoor de overwinning binnen was. Zo wint KOSK 3 dus met 3-1 van Knokke 1. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 3 naar de vierde plaats. Ze hebben slechts twee matchpunten minder dan leider Brugge 3.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Wachtebeke 3. Deze confrontatie kon niet beter beginnen want Wachtebeke 3 was met een speler te weinig afgezakt naar Oostende. Hierdoor moest Erwin niet in actie komen en stond KOSK 3 al op voorsprong. Roel kon al snel de voorsprong verdubbelen want in de opening won hij een pion en een stuk. Toen Karel remise overeen kwam met zijn tegenstander was de overwinning al binnen. Brian speelde nog lang een interessante partij maar hij moest uiteindelijk berusten in remise. Zo winst KOSK 4 dus met 3-1 van Wachtebeke 3. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 4 naar de vijfde plaats. Ze hbben slechts twee matchpunten minder dan leider Wachtebeke 3.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van Roeselare 2. Daarin bracht Gaitan de ploeg op voorsprong met een knappe winstpartij. Kort daarna deelde Bjorn de punten met zijn tegenstander. De ploeg had nu nog een half puntje nodig voor een matchpunt te bemachtigen. Helaas slaagde ze daar niet in. Zowel Luc als Cedric verloren hun partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 1,5-2,5 van Roeselare 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de zevende plaats.

De volgende ronde gaat door op zondag 4 februari 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël