TOSK Ronde 2

Op zaterdag 11 november stond de tweede ronde van de TOSK op het programma. Voor dit tornooi daagden een twintigtal spelers op, die werden opgedeeld in een A-reeks en een B-reeks.

In de A-reeks leek het al snel uit te draaien op een strijd tussen Thomas en Dimitri. Ze kwamen al snel samen aan de leiding en de onderlinge partij zou een belangrijke worden met het oog op de eindwinst. In die partij won Dimitri een stuk maar kreeg Thomas er twee pionnen voor. De stelling leek beter te zijn voor Dimitri maar in tijdsnood aanvaardde hij toch het remise voorstel van Thomas. Zo leken Thomas en Dimitri op weg naar een gedeelde winst tot Dimitri zich liet verrassen. Hij verloor namelijk van Luc Pierloot. Thomas liet geen punten meer liggen en wint zo het tornooi. Dimitri eindigde twee op een punt van Thomas.

In de B-reeks kon iedereen eigenlijk iedereen verslaan. Na een spannend tornooi toonde Louis zich de sterkste. Jonas eindigde op de tweede plaats op amper een half puntje van Louis.

In het algemeen klassement is Thomas leider geworden in de A-reeks. Hij heeft 2,5 punten voorsprong op Dimitri. In de B-reeks is Yonas leider geworden. Hij heeft al een ruime voorsprong op zijn concurrenten.

Het volgende tornooi gaat door op zaterdag 23 december 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël