TOSK Ronde 6

Op zaterdag 26 mei stond het zesde en laatste TOSK tornooi op het programma. Het werd een succesvol tornooi waar 27 spelers aan deelnamen.

In de A-reeks werd het een open tornooi waar iedereen kans maakte om te winnen. Michaël was echter al snel uitgeschakeld nadat hij verloor van Maarten en Thomas. Maarten verloor in de tweede ronde dan weer van Alex waardoor er na twee ronden slechts drie leiders meer waren namelijk Thomas, Dimitri en Alex. In de derde ronde stonden er twee toppers op het programma. Daarin moesten Thomas en Alex het tegen elkaar opnemen net zoals Dimitri en Maarten. Na een spannende partij won Thomas zijn partij tegen Alex, terwijl Maarten dan weer de overwinning stal tegen Dimitri. Na deze ronde was Thomas alleen leider geworden en moest hij in de volgende ronde de topper tegen Dimitri spelen. Deze partij was niet alleen belangrijk voor de tornooizege maar ook voor de eindzege. Na een spannende partij trok Thomas aan het langste eind. Zo bleef Thomas alleen leider en waren de topers achter de rug. In de resterende drie duels liet Thomas niets meer liggen en dus wint hij het tornooi. Hij heeft een punt voorsprong op Maarten en twee op Dimitri.

In het eindklassement is Thomas de winnaar. Dimitri eindigt op de tweede plaats. Hij heeft 2,5 punten minder dan Thomas. Maarten vervolledigt de top drie met 3,5 punten minder dan Thomas. Proficiat aan de kampioen!

Ook in de B-reeks kende het tornooi een spannend verloop. Brent, Ruth, Jara, Ruben en Quinten maakten er een spannende strijd van. Vooral de strijd tussen Brent en Quinten was spannend want zijn maakten nog beiden kans op de overwinning in het eindklassement. Uiteindelijk zou de onderlinge partij tussen de beide spelers de doorslag geven. Brent won deze partij en zette daarmee al een grote stap richting titel. Voor de tornooiwinst kwam hij echter nog iets te kort. Hij verloor onderweg nog een halfje en moest zo de overwinning aan Ruth laten. In de stand heeft zij dus een half puntje meer dan Brent en een puntje meer dan Jara en Ruben, die samen derde eindigden.

In het eindklassement is Brent de winnaar. Hij heeft 2,5 punten meer dan Quinten en Yonas, die samen op de tweede plaats eindigden. Proficiat aan de kampioen!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël