West-Vlaamse interclub Ronde 2

Op vrijdag 10 november stond de tweede ronde van de interclub op het programma. Daarin speelden beide ploegen thuis. KOSK 1 kreeg het bezoek van Gistel 1, terwijl KOSK 2 het moest opnemen tegen Tielt 1.

KOSK 1 was op papier veel sterker dan Gistel 1. In praktijk was dit ook zo op de meeste borden. Enkel Thomas had het op het tweede bord lastig maar dan hielp zijn tegenstander door een stuk te blunderen. Daarna volgden nog overwinningen van Frederik, die het eindspel makkelijk won, en van Michaël en Steven die beiden een mooie aanval tot een goed einde hadden gebracht. Zo wint KOSK 1 dus met 4-0 van Gistel 1. Dankzij deze ruime overwinning blijft KOSK 1 aan de leiding staan.

KOSK 2 kreeg het bezoek van het gelijkwaardige Tielt. Zij kwamen echter met een speler minder waardoor KOSK 2 met een 1-0 voorsprong begon aan deze confrontatie. Tielt kon echter gelijkmaken nadat Bjorn een paardeneindspel verloor. Daarna kwamen ze zelfs op voorsprong nadat Luc blunderde in een evenwichtige stelling. Daardoor lag het lot van de ploeg in de handen van Cedric maar hij kwam niet verder dan remise in een ongelijk lopereindspel. Zo verliest KOSK 2 dus met 2,5-1,5 van Tielt. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de achtste en laatste plaats.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 24 november.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël