West-Vlaamse interclub Ronde 3

Op vrijdag 24 november stond de derde ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin kreeg KOSK 1 het bezoek van Oostkamp 1, terwijl KOSK 2 op bezoek ging bij Gistel 2.

KOSK 1 speelde thuis de topper tegen Oostkamp 1. De inzet van dit duel was de leidersplaats. Oostkamp had hun tactiek wat aangepast en ze hadden hun eerste en laatste bord gewisseld van plaats. Al snel bleek dit op het eerste bord geen goede keuze te zijn. De speler van Oostkamp ging in de fout en Steven bracht KOSK 1 al snel op 1-0. Op het vierde bord speelde zich het omgekeerde scenario af. Daar mistte Michaël een tactisch trucje waardoor Oostkamp terug op 1-1 kwam. Daarna was het uitkijken naar de partijen van Michael en Thomas. Michael speelde op het tweede bord een aanvallende partij en hij zag zijn aanvalslust beloond met een mooie overwinning. Thomas speelde op het derde bord en hij kwam in een gelijk lopereindspel met een pionnetje minder. Helaas was dit pionnetje genoeg voor zijn tegenstander om de overwinning in de wacht te slepen. Zo eindigt deze topper op een 2-2 gelijk spel. KOSK 1 en Oostkamp 1 blijven zo samen aan de leiding staan maar KOSK 1 doet het nog beter qua bordpunten.

KOSK 2 moest het opnemen in en tegen Gistel 2. Op zich was dit ook een topper, alleen stond hier de laatste plaats op het spel. Het duel begon niet goed toen Cedric zijn partij verloor nadat hij enkele mindere zetten had gespeeld. Brian kon echter de bordjes terug in evenwicht brengen met een knappe overwinning. KOSK 2 kwam daarna op voorsprong toen Christilla haar partij won. Frederik kon het daarna afwerken door de punten te delen met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 2 dus met 1,5-2,5 van Gistel 2 en geven ze de rode lantaarn door aan hen.

De volgende ronde gaat door op vrijdag 8 december 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël