Algemeen

Welkom op bij de SchaakAcademie Captain Evans. Deze academie is de jeugdwerking van de Koninklijke Oostendse SchaakKring. Het werd opgericht in 2002 en is door de jaren heen uitgegroeid tot een uitgebreide professionele schaakschool. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde stappenmethode. Deze methode zorgt ervoor dat een beginnende schaker stap voor stap de begrippen van de schaaksport begrijpt en onder de knie krijgt. Via deze methode kan een leerling uitgroeien tot een sterke schaker. In de SchaakAcademie Captain Evans worden stap 1 tot en met stap 6 gegeven. Tegenwoordig hebben we in elke stap leerlingen. Er zijn enkele nuttige online tools beschikbaar om te oefenen en te spelen. Een overzicht van deze tools kun je in het volgende filmpje vinden.

Naast het feit dat schaken een leuke hobby is, helpt het ook je schoolprestaties te verbeteren. Uit studies is gebleken dat kinderen die op een jonge leeftijd beginnen met schaken beter presteren op school. Dit komt omdat ze de leerstof sneller en gemakkelijker kunnen opnemen. Daarnaast bevordert het schaken ook het denkvermogen.

Onze lessen lopen van eind september tot halverwege mei. De lessen gaan door in het clublokaal van de KOSK op verschillende tijdstippen. Zo gaan de lessen van stap 1 door op zondagmorgen van 9u30 tot 10u30. Ook de lessen van stap 2 en stap 3 gaan door op zondagmorgen van 10u30 tot 11u45. Stap 4 en stap 5 worden op vrijdagavond van 19u30 tot 20u30 gegeven. In stap 6 krijgen de leerlingen een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach helpt om het schaakspel van de schaker te verbeteren. Daarnaast vinden er ook gezamenlijke lessen plaats. Deze gaan door op zaterdagnamiddag van 14u – 16u maar slechts één maal per maand.

Iedereen is welkom bij ons, zij die nog helemaal niet kunnen schaken maar ook zij die al een beetje (veel) kunnen schaken. Al onze schaakleraren zijn gediplomeerd in de stappenmethode. Ze kunnen elke leerling individueel bijstaan en het lesritme aan de groep aanpassen. Deze leraren brengen niet alleen de schaakbegrippen bij maar zorgen ook voor de nodige spelvreugde.

 
© 2013 – 2020 Olivia & Michaël