Algemeen

TOSK is de afkorting van ’T Ostèndsch SchaaKhuus. Hierbij organiseren we vier zaterdagnamiddagen per jaar een tornooi in ons clublokaal. Iedereen is hierop welkom! Onze jeugdspelers kunnen hier hun eerste tornooi ervaring opdoen terwijl de volwassenen zich eens kunnen meten met de (betere) jeugd. Het tornooi is echter niet enkel voor onze clubleden maar ook voor recreanten, schaakliefhebbers en iedereen die zin heeft om een partijtje te schaken.

De tornooiformule is eenvoudig. Er worden twee reeksen gemaakt op basis van de sterkte van de spelers. In beide reeksen worden vijf of zeven ronden gespeeld. Het aantal ronden wordt de namiddag zelf bepaald en hangt af van het aantal deelnemers. De winnaar van het tornooi krijgt een prijsje. Na de vier tornooien worden de punten van de drie beste tornooien samengeteld. De winnaar hiervan, ontvangt een mooie beker.

Vanaf het seizoen 2013 - 2014 werd de formule iets gewijzigd. Zo worden er nu 5 tornooien georganiseerd. De beste drie van deze 5 tellen mee voor het eindklassement.

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël