Koninklijke Oostendse Schaakkring
Koninklijke Oostendse Schaakkring

Interclub Ronde 9

Uitslagen van de KOSK ploegen ronde 9 van de nationale interclub op 13/03/2022

KOSK 3 wint. KOSK 2 speelt gelijk. KOSK 1, 4 en 5 verliezen.

KOSK 1

Reeks 1 : KOSK 1 verliest thuis met 2 - 6 van titelkandidaat Wirtzfeld 1

Wirtzfeld kwam af met 4 grootmeesters naar Oostende ! Toch slaagden Benjamin Decrop en Mehdi een remise te halen. Steven Beuselinck won. Jasper, Gert, Bruno en Tijs verloren. KOSK 1 blijft 9° in de stand met 4 punten. Onderaan dit artikel een verslag.

Volgende ronde gaat door op 20/03, terug een thuismatch ditmaal tegen Rochade 1.
Het betreft een inhaalronde van ronde 4 die normaal gespeeld diende te worden in december 2021.

KOSK 2

Reeks 3A : KOSK 2 speelt 3 - 3 gelijk tegen KBSK 3

Hendrik, Dimitri en Michaël winnen. Yen, Ruben en Fredje verliezen. KOSK 2 staat nu 11° met 4 punten.

Volgende ronde wordt gespeeld tegen de leider KGSRL 2 in Gent (20/03).

KOSK 3

Reeks 4D : KOSK 3 wint met 1,5 - 2,5 in Ieper tegen KISK 2

Thomas wint. Dag, Xavier en Roel remise. KOSK 3 staat nu 7° met 6 punten.

Volgende ronde wacht een verplaatsing naar Izegem 1 (20/03).

KOSK 4

Reeks 5D : KOSK 4 verliest met 0,5 - 3,5 van Geraardsbergen 2

Enkel Karel sleepte knap een remise uit de brand. Robert, Danny en Yannis verliezen (tegen allemaal veel hoger ELO). KOSK 4 staat 7° in de stand met 5 punten.

Volgende ronde komt KBSK 5 op bezoek (20/03).

KOSK 5

Reeks 5H : KOSK 5 verliest in Brugge met 3,5 - 0,5 tegen KBSK 6

Enkel Gaitan scoorde hier een halfje. Brian, Hekuran en Luc V verliezen. KOSK 5 zakt daarmee naar de 7° plaats in de stand met 9 punten.

Volgende ronde wacht een verplaatsing naar Izegem 3 (20/03).

KOSK 1

Hier het matchverslag KOSK 1 - Wirtzfeld 1

Hoog bezoek in onze stallingen, de kampioenenploeg uit Wirtzfeld. Toen ik de zaal betrad zag ik GM Dgebuadze plaatsnemen op het derde bord. Jawadde. Eentje viel af met corona en werd op bord 8 vervangen door een 1700 speler. Een 1700 speler die 1,b4 opende. Een interessante opening maar niet als je het volledige centrum aan zwart laat. Onze Beus nam met d5 Dd6 en e5 gretig het centrum en deed daar wat later nog f5 en g5 bij. Al snel stonden we 1-0 voor. Toen ik een eerste maal rondliep leek het overal goed mee te vallen.

Jasper stond een pion voor en ik zag geen compensatie. Direct daarna deed hij paar trage zetten, vergat zijn koningsvleugel te ontwikkelen en voor hij het wist had de Nederlandse GM al een ferme aanval ontwikkeld. 1-1

De stonewall van Gert-Jan hield minder lang stand dan gewoonlijk. GM Levin won snel een centrum pion en kreeg een toren op de 7e rij. Timmie spartelde nog wat tegen maar het werd onvermijdelijk 1-2.

Ook Rabah had een lastige middag tegen voormalig wereldtopper GM Gurevich. Een plotse g4 zette een sterke aanval in en Rabah kwam nooit meer los. Instructief en 1-3.

Uw dienaar speelde tegen IM Hautot. Omdat het eindspel toch verliest tegen zulke goede spelers koos ik resoluut voor de aanval. En uw dienaar speelde goed ook. 24 zetten lang de 1e of 2e keus van de engine tot ik op zet 25 Te4 overzag en de partij direct kantelde. Jammer maar leuke pot. 1-4

Mehdi speelde tegen FM Dardha een scherpe variant van de Kalashnikov. Leuk en tweesnijdend. Net toen de boel ging ontploffen kwamen ze remise overeen. Ze waren er beiden niet gerust in blijkbaar. Toch knap van Mehdi, hij verloor nog niet dit seizoen. 1,5 - 4,5

Onze immer sympathieke Bruno kwam nog eens invallen en het is duidelijk dat hij het schaken nog niet verleerd is. Worstelt nog steeds met een haat - liefde verhouding met het spelletje. Enerzijds zie je tijdens de analyse dat hij het nog steeds fascinerend vindt en kan hij het blitzen niet laten. Anderzijds vergen lange partijen veel tijd en energie en als een slechte zet voor slapeloze nachten zorgt... Hij verraste met Pf3 want hij speelde vroeger enkel 1.e4. Hij dwong de grootmeester tot het uiterste in een moeilijk lopereindspel. Mistte op een zucht remise en ging finaal door zijn vlag. De slotstelling was dan misschien verloren maar een hele sterke prestatie van Bruno na jaren zonder officiële partij. Kan iemand die mens overtuigen om weer meer te spelen. 1,5 - 5,5

Man in vorm Benjamin speelde alweer op hoog niveau. Leek af te stevenen op een stunt tegen IM Roeder maar liet zich op het eind beswindelen en moest zich tevreden stellen met eeuwig schaak. Na zijn nederlaag in ronde 1 haalde hij 4,5/6 tegen onder meer 3 IM's en een FM. Impressive stuff ! Ik kijk al uit naar zijn FM feestje.

Een 2-6 nederlaag tegen de leider. Fontaine en Borgerhout verloren allebei nipt dus het blijft er goed uit zien voor het behoud.

Uw dienaar. ...

Lokaal + Adres

Koninklijke Oostendse Schaakkring vzw.
Koninginnelaan 76
8400 Oostende.

Contactgegevens

IBAN : BE51 3800 0795 3162
KBO: BE 0410.432.437

Sociale media

Facebook: